Geroosterde groenten met kruidenkwark

Geroosterde groenten met kruidenkwark

– Verwarm de over voor op 200°C

– Maak de wortels en bietjes schoon en snijd ze in dunne partjes

– Schil de zoete aardappels en snijd ze in parten

– Pel twee sjalotten en snijd ze in partjes

– Doe alle groenten in een ovenschaal, samen met ca. 6 teentjes knoflook in de schil

– Besprenkel het geheel met een flinke scheut olijfolie en bestrooi met wat zout

– Rooster de groente in ca. 35 minuten gaar

– Maak intussen de kruidenkwak: meng het water met de kwark en voeg de kruiden toe. Roer een geplet teentje knoflook door het geheel, en breng op smaak met zout en peper.

– Serveer met een knapperig brood en een groene salade.

In de Naoberkrat:
– Wortels
– Bietjes
– Zoete aardappel
– Sjalotten
– Knoflook
– Diverse kruiden

Op de boodschappenlijst:
– Magere kwark
– Olijfolie
– Zout en peper

 

 

One Comment on “Geroosterde groenten met kruidenkwark

  1. Erg lekker recept en de kruidenkwark is verrassend! Ik had alleen met de helft van de groentes al moeite om ze in 45 minuten allemaal gaar te krijgen, omdat het een goede ovenschaal vol is. Ik zou de volgende keer of minder groentes gebruiken zodat de ovenschaal slechts met een enkele laag groentes bedekt is en alles gaar wordt, of de groentes eerst voorkoken.

    De bietjes die in het krat zaten waren super leuk van kleur! Gestreept rood met wit, t oog wil ook wat 😉

    Groet, José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: