Daslooksoep met frisse salade

Daslooksoep met frisse salade
  • Versnipper de daslookbladeren
  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de blaadjes in ca. 5 minuten met het deksel erop
  • Giet de bouillon erover en breng het geheel aan de kook.
  • Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • Strooi vlak voor het opdienen de bloemetjes erop.

Rucola-radijssalade met sinaasappelpartjes

  • Schil de sinaasappels met een scherp mes en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit (of snijd ze in plakken). Vang het sap op.
  • Snijd de radijs in plakjes
  • Meng de rucola met de sinaasappelpartjes en radijzen.
  • Breng op smaak met peper en zout

Tip:
Maak een dressing van 1 el sinaasappelsap, balsamicoazijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en maak er de salade mee aan.
Serveer met knapperig brood!

In de Naoberkrat:
– Daslook + bloemen
– Rucola
– Radijs
– Sinaasappels
Op de boodschappenlijst:
– Bouillonblokjes
– Olijfolie
– Balsamicoazijn

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s