Couscoussalade met gegrilde kip

Couscoussalade met gegrilde kip

Couscous

  • Kook/week de couscous gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Gegrilde kip

  • Verwarm de grillpan voor.
  • Dep de kipfilet droog met keukenpapier.
  • Halveer de kip in de breedte zodat er platte schnitzels ontstaan. Besprenkel de kipfilet met een beetje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Gril de kipfilet om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar.

Vinaigrette

  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de tomaten in kleine blokjes.
  • Halveer de avocado’s in de lengte, verwijder de pit en haal met behulp van een lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Rasp de Parmezaanse kaas.
  • Meng in een kom de bosui, tomaten, avocado, Parmezaanse kaas, de couscous, de olijfolie extra vierge en de balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de citroen in partjes.
  • Snijd de peterselie fijn.

Serveren

  • Verdeel de couscoussalade over borden. Verdeel de gegrilde kip over de couscoussalade. Strooi de peterselie eroverheen en serveer de partjes citroen ernaast.

 

Advertenties