Couscous met gebakken bloemkool

Couscous met gebakken bloemkool
  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking en breng op smaak met wat peper en zout
  • Hak de bloemkool in acht stukken en verwijder de groene bladeren en steeltjes.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de bloemkool in 8 minuten om en om bruin.
  • Scheur de munt en peterselie in grove stukken en roer ze door de couscous.
  • Doe de boter, amandelen en za’atar bij de bloemkool en zet het vuur laag. Roer goed door en verwarm nog een minuut door.
  • Verdeel de couscous over de borden, schep daar het bloemkoolmengsel bij en maak af met wat zwarte peper en fetakruimels.

In de Naoberkrat:
– Bloemkool
– Verse munt
– Bladpeterselie

Op de boodschappenlijst:
– Couscous
– Ongezouten amandelen
– Za’atar*
– Olijfolie
– Peper en zout

* Het basisingrediënt van za’atar is een soort wilde oregano met de smaak van tijm én oregano. Na het drogen van de kruiden wordt het fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. 

Zaatar

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s