Courgettetaart met geitenkaas en beenham

Courgettetaart met beenham
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng de crème fraîche met de geitenkaas en het ei tot een egaal mengsel. Roer de tuinerwten erdoor.
  • Smelt de boter in een steelpan. Leg een vel bladerdeeg in de quichevorm en bestrijk met boter. Leg er een vel filodeeg op en bestrijk met boter. Herhaal met de rest van het filodeeg. Verdeel hettuin­erwtenmengsel erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
  • Rasp ondertussen de gele schil van een 1/2 citroen. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de courgette. Meng de linten met de olie en het citroenrasp.
  • Neem de taart uit de oven en verdeel de courgettelinten en ham er losjes over. Bak nog ca. 10 min. in de oven. Bedek de taart met aluminiumfolie als hij te donker wordt. Bestrooi met de dille en serveer warm, lauw of koud.

In de Naoberkrat:
– Courgette
– Citroen
– Ei
– Dille

Op de boodschappenlijst:
– Creme fraiche
– Zachte geitenkaas
– Bladerdeeg
– Tuinerwten (diepvries) = deze hebben we helaas niet in onze tuin of bij collega-tuinders kunnen vinden
– Beenham