Courgettefrittata

Courgettefrittate

  • Snijd de courgettes in de lengte in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de groente in blokjes van 1 cm.
  • Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en courgette toe en bak 2 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg peper en zout toe.
  • Snijd het basilicum in reepjes. Klop de eieren los met 2 el water.
  • Meng de kaas en het basilicum erdoor en schenk over de courgetteblokjes in de pan. Bak de frittata op middelhoog vuur 6 minuten of tot de onderkant goudbruin is.
  • Leg een groot bord op de pan en draai de frittata om. Doe de rest van de olie in de pan en laat de frittata omgekeerd in de pan glijden. Bak de frittata in nog 5 minuten gaar. Lekker met een salade!

Tip: Deze frittata is warm, lauw én koud lekker. Een goede kandidaat voor de picknickmand dus!

 

Advertenties