Citroenlasagne met snijbiet

Citroenlasagne met snijbiet

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Smelt de boter in een hapjespan en voeg de bloem toe. Roer 2 minuten.
  • Voeg de melk toe en breng dit aan de kook. Laat 1 minuut pruttelen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg 75 gram kaas, een snufje zout en peper toe. Roer het blad van de snijbiet (zonder stengel en nerven) door het geheel.
  • Snijd de worstjes in stukken en bak deze gaar op hoog vuur.
  • Breng de schijfjes citroen in een laagje water aan de kook. Laat dit 7 minuten pruttelen op laag vuur en leg vervolgens te drogen op een bord.
  • Bedek de bodem van een ovenschaal met de snijbietsaus. Leg hier een laag lasagnebladen over, gevolgd door een laag gebakken worstjes. Herhaal en sluit af met een laag saus met citroenschijfjes.
  • Bak de lasagne, bedekt met een velletje bakpapier, in 25-30 minuten gaar.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verhit de grill. Strooi de resterende 25 gram parmezaanse kaas over de lasagne en grill nog 2 à 3 minuten.

 

Advertenties