Chinese kool met kruidenrijst

Chinese kool met kruidenrijst
  • Breng in een pan het water met de bouillonblokjes en de kurkuma aan de kook.

Saucijzen

  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de saucijzen in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat nog 5 minuten garen.

Kruidenrijst

  • Haal een klein kopje bouillon uit de pan en bewaar dit voor de Chinese kool.
  • Kook de rijst in de pan met bouillon volgens de bereidingswijze op de verpakking en roer de boter erdoor.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine blokjes.
  • Pluk en snijd de peterselie en de koriander fijn.
  • Roer de kruiden en de paprika door de rijst.

Chinese kool

  • Verwijder de buitenste bladeren van de kool. Snijd de kool over de lengte in vieren. Verwijder de kern en snijd de kool in dunne reepjes.
  • Verhit een scheutje olie in een diepe pan en bak de kool circa 4 minuten. Schenk het kopje bouillon erbij. Laat de kool met de deksel op de pan circa 6 minuten stoven.

Serveren
Verdeel de rijst, saucijzen en de kool over borden, lepel de braadjus over de rijst.