Chili con carne met woudbonen

Chili con carne met woudbonenLaat de woudbonen 24 uur in water weken, alvorens ze te koken!

  • Kook de woudbonen in water met daarin een mespuntje zout in 45 minuten gaar
  • Hak de uien en de knoflook in een mixer fijn en fruit deze in een klein beetje olijfolie totdat ze zacht zijn. 
  • Voeg de rode peper, chilipoeder, komijn, zout en peper toe.
  • Voeg het gehakt erbij en bak het rul, totdat alles bruin is.
  • Hak de gedroogde tomaten in de mixer zodat deze een pasta vormt en voeg dit bij het gehakt.
  • Voeg de tomaten, het kaneelstokje en 1 dl water bij het vlees. Proef even en voeg zonodig nog wat kruiden toe
  • Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
  • Voeg de gekookte woudbonen erbij en laat alles even doorwarmen.

Lekker met rijst, stokbrood, een groene salade en een schep guacamole.