Broccoli ovenschotel

Broccoli ovenschotelVerwarm de oven voor op 180 °C.

Aardappels en eieren

  • Schil en snijd de aardappels in plakjes van circa 1 centimeter dik.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de aardappels circa 8 minuten.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren circa 8 minuten.
  • Laat ze schrikken in koud water.

Yoghurtsausje

  • Hak de walnoten grof
  • Meng de yoghurt, olijfolie en walnoten met elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Broccoli ovenschotel

  • Snijd de broccoli in roosjes. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de broccoliroosjes in circa 3 minuten beetgaar. Giet op een zeef en spoel de broccoli koud.
  • Vet een ovenschaal in met olie.
  • Giet de aardappels af.
  • Leg de plakken aardappel en broccoliroosjes in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en hussel voorzichtig door elkaar.
  • Bak in de oven in circa 10 minuten gaar.
  • Schep de aardappels en broccoli in de ovenschotel een keer om.
  • Bestrooi met Parmezaanse kaas en bak nog circa 5 minuten in de oven.

Gekruide eieren

  • Pel de eieren.
  • Meng het paprikapoeder met kerriepoeder, een snufje zout en een snufje peper.
  • Kruis de eieren aan beide kanten in.
  • Rol de eieren door het specerijenmengsel.
  • Verhit olie in een pan en bak de eieren op laag vuur circa 5 minuten.