Bonenstoof Hawaii

Bonenstoof Hawaii
  • Let op: de Friese Woudbonen moet je een nacht van te voren in het water leggen om te weken! Hierdoor worden de bonen zacht en zetten ze uit. De bonen komen van eigen boerderij en zijn gedopt en gesorteerd door onze deelnemers.

  • Schil en snijd de aardappels in gelijke kleine blokjes.
  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pel en snijd de uien in parten.
  • Snijd de bacon in blokjes.
  • Snijd de kippendijen in gelijke stukken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de ananas in gelijke stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de bacon circa 5 minuten. Voeg de uien, aardappels, knoflook, kippendijen en de rietsuiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de trostomaten, ananas, gezeefde tomaten en de rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook. Stoof in circa 15 minuten gaar.
  • Giet de zwarte bonen af en spoel schoon. Voeg de zwarte bonen en de woudbonen toe en warm goed door.
  • Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de bonenstoof Hawaii. Verwijder de rozemarijn en breng de bonenstoof op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

 

Advertenties