Bladerdeegpakketje met zuurkool

Bladerdeegpakketje met zuurkool
  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg er telkens 2 op elkaar en rol ze uit tot circa de helft van de oorspronkelijke dikte. Snijd in de bovenste helft van het bladerdeeg kleine verticale sneetjes: dat wordt de bovenkant.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de zalm in 4 stukken die even lang zijn als het stukje bladerdeeg.
  • Verkruimel het roggebrood en verdeel het over het deel van het bladerdeeg zonder sneetjes. Leg er de zalm op.
  • Snijd de helft van de dille klein en leg dat erbovenop.
  • Knijp de zuurkool goed uit en meng er de kummel door. Verdeel over de zalm.
  • Bestrijk de zijkanten met wat ei en klap het gedeelte met de sneetjes over de inhoud. Druk het pakketje goed dicht. De sneetjes zullen een mooi patroon vormen.
  • Bestrijk het pakketje met de rest van het ei en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten bruin en gaar.
  • Hak de rest van de dille klein en meng met de zure room. Serveer bij het pakketje.