Bietjes met balletjes in stroopsaus

Bietjes met balletjes in stroopsausAardappelpuree

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.Kook de aardappels in de pan in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog.
  • Verwarm de melk.
  • Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk.
  • Hak de bieslook fijn, roer door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Balletjes in stroopsaus

  • Pel en snipper de ui.
  • Meng in een kom het gehakt, ei, ui, mosterd, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Rol ballen ter grootte van een pingpongbal.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar.
  • Haal de ballen uit de pan en leg ze op een bordje.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.Bak de uien in de pan van de balletjes in circa 3 minuten bruin.
  • Voeg de appelsap, appelstroop en de gehaktballetjes toe en laat circa 4 minuten garen.

Bietjes

  • Kook de bietjes (duurt zeker een uur!)
  • Snijd de bietjes in blokjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne repen.
  • Meng in een kom de bietjes en de appel en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de aardappelpuree, balletjes en de bietjes over borden. Verdeel de appel over de bietjes.