Bietjes in honingsaus

Bietjes in honingsaus

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Schil de bietjes en snijd ze in stukken
  • Giet een scheut olijfolie in een vuurvaste schaal en zet deze 5 minuten in de oven
  • Schep alle ingrediënten (behalve de honing) in de schaal door elkaar
  • Bak de schaal met deksel erop 35 minuten in de oven
  • Schep de honing erdoor en pers de knoflookteentjes over het mengsel
  • Zet nog eens 15 minuten in de oven

Lekker met aardappelpuree:

  • Kook de aardappels in 16-18 minuten gaar
  • Verwarm de melk in een pan of magnetron.
  • Giet de aardappels af, stoom ze droog en stamp ze fijn met een stamper.
  • Roer de melk door de aardappelen
  • Breng op smaak met zout en peper.

In de Naoberkrat:
– Rode biet
– Knoflook
– Ui
– Aardappels

Op de boodschappenlijst:
– Honing
– Rode wijnazijn
– Laurierblad
– Melk
– Zout en peper

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: