Asperge-brie slof

Asperge-brie slofEen recept voor de geoefende koker! Voor visuele tips zie hier de uitleg van 24kitchen.

  • Verwarm de oven voor op 230 ºC.
  • Blaker de paprika’s in de oven op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten zwart. Pof daarna de paprika’s circa 10 minuten in een dichtgeknoopt plasticzakje.
  • Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de onderkant van de asperges en kook de asperges circa 4 minuten. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen in koud water.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de brie in plakken van 5 millimeter dik.
  • Haal het vel van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Pureer de paprika’s met de ui, knoflook en een scheut olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg. Leg de plakjes op elkaar en rol ze uit tot een vierkant van circa 40×40 cm.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd het deeg 1 centimeter van de zijkant in en prik het binnenste gedeelte in met een vork. Zo zorg je ervoor dat de buitenste rand meer gaat rijzen dan de binnenkant.
  • Smeer het binnenste kader in met de paprikavulling en beleg met brie en asperges. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het deeg.
  • Bak de slof in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Gebruik een groene pesto als topping. Eet smakelijk!