Andijviestamppot met pittige tofu

Andijviestamppot met pittige tofuVoor de aardappelpuree:

  • Schil een kg kruimige aardappels en deze snijd deze in kleine stukken.
    Pak een pan en breng vier cm water aan de kook samen met een halve theelepel zout.
    Doe hier dan de aardappels bij, breng deze aan de kook laat ze ongeveer 20 minuten gaar koken.
    Verwarm ongeveer 150 ml melk tot iets onder het kookpunt.
    Giet de aardappels af en stamp deze fijn met de pureestamper.
    Doe hier al roerende met een houten spatel zo veel melk bij, totdat het geheel een fijne, smeuïge puree wordt.
    Doe er dan 25 g boter bij.
    Zet de pan weer op het vuur en verwarm de puree al roerend, op een zacht vuur totdat de boter is gesmolten.
    Breng de puree op smaak met nootmuskaat, zout en peper, met de hoeveelheid die je lekker vindt.
  • Pel de uien, snijd ze fijn en fruit ze in een koekenpan.
  • Bak de tofu ca. 5 minuten in wat olie.
  • Meng de rauwe andijvie en ui door de puree. Breng op smaak met zout en peper. Stamppot over vier borden verdelen en tofu erop scheppen. Eet smakelijk!