Paddestoelenragout met broccoli

Paddestoelenragout met broccoliRijst

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Ragout

  • Scheur de paddenstoelen in grove stukken.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en plet de knoflook en hak de knoflook grof.
  • Smelt een klontje boter (+- 25 gram) in een hapjespan. Fruit de ui circa een minuut. Voeg de knoflook toe en fruit circa een minuut. Voeg de paddenstoelen toe en bak het geheel circa een minuut. Voeg de bloem toe en bak kort mee.
  • Halveer de citroen.
  • Blus de paddenstoelen af het sap van een halve citroen. Laat inkoken tot bijna al het vocht verdampt is. Schenk er 100ml water erbij en laat circa 3 minuten doorkoken. Voeg de crème fraîche toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk en hak de dragon fijn en roer door de ragout. 

Broccoli

  • Snijd de broccoli in kleine roosjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Voeg de cashewnoten toe en rooster ze circa 2 minuten in de olie.
  • Pel en plet de knoflook en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de rode peper in ringen.
  • Voeg de broccoli toe aan de wok en bak circa 2 minuten mee. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak circa 1 minuut mee. Blus af met het sap van de overgehouden halve citroen.

Serveren

  • Verdeel de rijst over borden en maak er een kuiltje in. Schep de ragout in het kuiltje en serveer de broccoli erbij.

 

Advertenties