Kleurrijke nasi

Nasi
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Halveer de prei in de lengte, spoel schoon onder de kraan en snijd de prei fijn.
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en prei circa 3 minuten.
  • Voeg de paprika en champignons toe en roerbak circa 3 minuten mee.
  • Voeg de rijst toe en roerbak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met sambal en ketjap.
  • Hak de cashewnoten grof en roer ze vlak voor het serveren door de nasi.

Omelet

  • Hak de peterselie fijn.
  • Kluts de eieren in een kom en meng de peterselie en kokosmelk erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan en bak de helft van het eimengsel aan beide kanten in circa 4 minuten gaar.
  • Schuif het gebakken ei uit de pan op een snijplank. Rol de omelet op als een pannenkoek en snijd in reepjes.
  • Herhaal dit met het resterende eimengsel.

 

Advertenties