Zuivelmakerij

In de zuivelmakerij wordt een deel van de melk van de koeien verwerkt tot boter, yoghurt, kwark, vanillevla en karnemelk. Stuk voor stuk volle producten met een zeer volle smaak.

Met veel plezier begeleidt Jacky Bakker de deelnemers bij het zuivelproces. In wisselende samenstelling helpen zij bij het spoelen van het glaswerk, het vullen van de flessen en het plakken van de etiketten.

Een klant die karnemelk kocht in de winkel, had de fles al leeg vóór hij het erf af was. Snel keerde hij om, om nog een fles te kopen. Een groot compliment!

Verpakt in statiegeldflessen is de zuivel in onze boerderijwinkel te koop. Met uitzondering van de rauwe melk zijn alle producten gepasteuriseerd.

Column: Zuivelen maakt zen (Verschenen in Nieuwe Oogst, november 2017)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s