Veehouderij

De veestapel bestaat uit 35 Fries-Hollandse koeien, tien kalveren en tien pinken. De koeien produceren gemiddeld 6.500 liter melk per jaar. Deze melk van de koeien wordt geleverd aan de biologisch-dynamische tak van Zuiver Zuivel. De koeien dragen hoorns, leven zomers buiten en in de winter in de ruim opgezette potstal. Op het krachtvoer na wordt het voer op het land rond de boerderij verbouwd. Naast de koeien leven er twee varkens en ongeveer tachtig kippen op de boerderij.

Koeienboer

One World - Jurre de VosSinds juli 2013 verzorgt Jurre de Vos de koeien op de Naoberhoeve. Opgegroeid op zorgboerderij Valkendam in Alphen aan den Rijn, waar zijn vader bedrijfsleider was, lijkt de combinatie van boer en zorg hem met de paplepel te zijn ingegoten.
Jurre volgde de opleiding Veehouderij aan de HAS in Den Bosch. Sindsdien werkte hij op het biologische bedrijf Ekodorp in Alphen aan den Rijn, waar hij meehielp aan de bouw van een biogasinstallatie en een nieuwe stal, met ruimte voor 130 ligboxen, een potstal voor vijftig koeien en drie melkrobots. Het bedrijf groeide, maar Jurre miste iets. Vandaar dat hij begin 2013 besloot het roer om te gooien en met zijn vrouw en aanstaande kind naar Drenthe te verhuizen. “Ik ben een echte boer, maar er is zoveel meer. Alleen boer zijn wil ik niet. Ik hou van mensen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s