Tuinderij

De tuin biedt een enorme rijkdom aan gewassen, met verschillende groenten per seizoen. Van aardbeien en sla in de zomer, tot spruiten en boerenkool in de winter. In 2012 is er bovendien een nieuwe kas gebouwd, waar tomaten en komkommers groeien en de kleine plantjes worden opgekweekt. Voordeel van de kas is dat het seizoen kan worden verlengd, waardoor er van het vroege voorjaar tot het late najaar geoogst kan worden én onze deelnemers het hele jaar door in de tuin kunnen werken. De oogst wordt verkocht in de winkel op het erf en aan horeca in de omgeving.

TuinIn de tuin wordt gewerkt op basis van biologische-dynamische principes: er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen of kunstmest, en gewerkt met gesloten kringlopen.

De tuin biedt een grote variëteit aan werk: zaaien, bemesten, uitplanten, schoffelen, wieden, plukken, nog meer wieden, oogsten en nog meer wieden.

Tuinders


Maraike Hein is sinds 2009 verantwoordelijk voor alles wat groeit en bloeit in de tuin. Maraike volgde de opleidingen ‘Landbouw’ en ‘Landbouw en Zorg’ aan de Warmonderhof, waarna ze haar groentekraam op de zaterdagmarkt in Enschede opzette. “Wat ik leuk vind aan de Naoberhoeve, is dat het bedrijf een zorgtak én een serieuze landbouwtak heeft.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s