Kaasmakerij

In de kaasmakerij wordt een deel van de melk van de koeien verwerkt tot boter, yoghurt en karnemelk. De Naoberhoeve heeft haar eigen geheime recepten voor de bijzondere vanilleyoghurt en de heerlijke kwark, waar mensen van heinde en ver voor naar de boerderij komen.

De kaasboer

Gerlof

Gerlof Pronk volgde na zijn opleiding aan de Warmonderhof een cursus tot kaasmaker en kent nu alle fijne kneepjes van het vak. Komijnenkaas, kruidenkaas en de ‘gewone’ belegen kaas: allemaal even smeuig en smaakvol.
Buiten de kaasmakerij is Gerlof het liefst in het bos te vinden, waar hij met de deelnemers hout zaagt voor de verkoop. Op donderdag melkt hij de koeien, op zaterdag staat hij op de markt in Enschede en in de zomer slingert hij de honing uit de raten van zijn bijen. U merkt: eigenlijk vindt Gerlof alles leuk.

Het zuivelmeisje

DSC06294Jacky Bakker is met haar eenentwintig jaar de jongste werknemer van de boerderij, maar zeker niet de minste! Sinds mei 2014 maakt ze heerlijke zuivel: karnemelk, (vanille)yoghurt, boter en kwark. Een man die karnemelk kocht in de winkel, had de fles al leeg vóór hij het erf af was. Snel keerde hij om, om nog een fles te kopen. Dat is een groot compliment aan Jacky, en zeer verdiend.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s