In de media

Na de ontroerende open brief aan minister Schouten van Roelinda en de column in de Nieuwe Oogst van Hanna zijn we veelvuldig in de media geweest. Journalist Peter Nefkens schreef een mooi artikel in de Meppeler en Hoogeveensche Courant, RTV Drenthe kwam langs voor een nieuwsitem en uiteindelijk waren we zelfs landelijk in het NOS-Journaal te zien. We zijn erg blij dat we eindelijk aan een breed publiek ons verhaal hebben kunnen vertellen en dat we veel steun uit heel het land ontvangen. Van boeren en burgers.

Neemt niet weg dat we erg teleurgesteld zijn in het bericht dat biodynamische boeren niet worden uitgezonderd inzake de toekenning van fosfaatrechten. Het verzoek hiertoe dat stichting Demeter eind mei bij de Minister had ingediend is deze week afgewezen. Den Haag blijkt een blok beton; niet ontvankelijk voor welk argument dan ook. De rechter moet nu gaan bepalen of de regelgeving waar de Minister verantwoordelijk voor is, juridisch klopt.

%d bloggers liken dit: