Inspiratiewerkplaats: Beeldvormende bespreking

Donderdagavond 5 april start om 20.00 uur een inspiratiewerkplaats rondom het thema ‘beeldvormende bespreking’. De avond wordt geleid door Derk Klein Bramel.

Derk begon al in de jaren 80 van de vorige eeuw met zorgboerderij de Vijfsprong op het ouderlijk bedrijf in Vorden. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een gerenommeerde instelling voor Antroposofische zorg voor zowel mensen met een verstandelijke beperking als voor mensen met een psychiatrische hulpvraag. Op de Vijfsprong kun je zowel wonen als werken op het Biologisch-dynamische bedrijf.

Tegenwoordig werkt Derk als zelfstandig coach, docent en adviseur (www.kleinbramel.nl). Hij legt uit waar het om gaat bij beeldvormende bespreking: “Je kunt mensen helpen door gezamenlijk te streven de symptomen van de ziekte of het ‘anders zijn’ te verminderen. Je kunt ook helpen het gezonde, het eigene te versterken.” Hoe doe je dát en waar sluit je dan bij aan? Anders gezegd: hoe kun je als team zo om iemand heen staan dat hij ervaart: ‘ik voel me gezien door jullie’.

In 2016 verscheen een eerste document over dit onderwerp met de titel ‘Aansluiten. Over de intuïtieve cliëntbespreking’, geschreven door Auke van der Meij, Albert de Vries en anderen. Het document laat een diversiteit aan benaderingen zien.

Vanuit de Academie Antroposofische Gezondheidszorg (AAG) en het Bernard Lievegoed Onderzoekscentrum (BLO) van de VU is het initiatief genomen om verder te werken aan de (door-)ontwikkeling van de beeldvormende bespreking.

De inspiratiewerkplaats vindt plaats in het ‘honk’ van de Naoberhoeve. Toegang is gratis; de pet gaat rond voor een vrijwillige bijdrage.

%d bloggers liken dit: