Inspiratiewerkplaatsen

nieuwe-economieNadat de kredietcrisis uitbrak, banken omvielen, werkloosheidcijfers stegen en huizenprijzen daalden werd er geroepen dat het anders moest met de economie. Maar verandert er wel echt iets? En hoe anders zou het dan moeten? Wat kunnen wij zelf doen?

De Naoberhoeve organiseert de komende maanden drie inspiratieavonden met het gezamenlijke thema; ’’ Economie, ja maar hoe dan?’’

Donderdag 2 februari komt Theo Boon ons vertellen over Odin en de kracht van coöperaties.
Theo is directeur van Estafette Odin , groothandel in biologische- en biologisch-dynamische producten, opgericht in 1983. Een innovatief, goed lopend bedrijf, dat in 2012 door de beherende vennoten is omgevormd tot coöperatie Odin met inmiddels 4000 leden. Over de weg er naartoe, de haken en ogen en vooral over de kracht van dit concept zal Theo ons vertellen.

Zie ook www.odin.nl

Woensdag 1 maart komt John Hogervorst ons vertellen over het model van de sociale driegeleding en wat in dit concept de plaats zou moeten zijn van het landbouwbedrijf.

John is uitgever, heeft een internetboekwinkel, is redacteur van het tijdschrift Driegonaal en geeft in binnen- en buitenland cursussen en voordrachten over de sociale driegeleding, Rudolf Steiners ideeën over een ideale inrichting van de samenleving. Deze avond zal John ons vertellen over deze verfrissende kijk op de samenleving, zich daarbij toespitsen op de plek van de landbouw en het eigendom. Hij illustreert dit a.h.v. moderne voorbeelden uit de praktijk.

Zie ook www.nearchus.nl

Donderdag 30 maart komt Damaris Matthijsen ons vertellen over;’’ Vrij, gelijk en samen’’.

Damaris richtte in 2009 vanuit haar passie voor de idealen van de Franse revolutie een beweging op voor economische vernieuwing; ‘’Economy Transformers’’.

Damaris begeleidt bedrijven en organisaties met diepe veranderambities en geeft les op de Economy Transformers Academy. Op deze avond zal ze ons met haar enthousiasme meenemen in de wereld van de mogelijke en noodzakelijke stappen in de richting van een duurzame en humane samenleving. En vooral ook wat je daar zelf aan kunt bijdragen.

Zie ook www.economytransformers.nl

De avonden worden gehouden in het ‘Honk’ van de Naoberhoeve en duren van 20.00-22.00 uur. Entree en koffie zijn gratis. Bijdragen in de kosten zijn welkom.

Voor eventuele vragen kunt u zich richten tot Jaap of Gerlof. Graag aanmelden via info@naoberhoeve.nl

Naoberhoeve zorgboerderij

Pesserweg 4, 7932 PC Echten

0528-251121

%d bloggers liken dit: