Zonnepanelen officieel gelanceerd

Groene stroomTijdens een feestelijke ceremonie zijn op vrijdag 17 april de 180 zonnepanelen op ons boerderijdak officieel gelanceerd. Deelnemer Angelo gaf het startsein, door de stekker in het groene stopcontact te steken. En hoewel de zon verscholen bleef achter een dik wolkendek, lukte het toch om alle aanwezige elektrische apparaten te starten. 

“We zijn er als zorgboerderij enorm trots op dat we nu onze eigen stroom opwekken en daarmee weer een stapje dichterbij een groene toekomst zijn. Als biologisch-dynamische boerderij proberen we zoveel mogelijk in kringlopen te produceren: zowel op het gebied van voedsel voor mens en dier, als wat betreft de mest en energie”, aldus Sake Gerritsen namens alle Naobers. “De samenwerking met ReestdalEnergie was daarbij van groot belang, omdat ReestdalEnergie ernaar streeft stroom lokaal op te wekken én te gebruiken.”

Albert Pol, voorzitter van ReestdalEnergie, onderschrijft deze samenwerking en het belang van lokale, duurzame productie. “We hebben de zonnepanelen graag op het dak van de Naoberhoeve laten plaatsen, omdat we de boerderij graag willen steunen in de manier waarop zij produceert. Onlangs stond in een wetenschappelijk rapport dat de mensheid nog steeds te veel grondstoffen aan de aarde onttrekt. De Naoberhoeve denkt circulair, en dat is de enige manier waarop we voor langere tijd -misschien zelfs wel de eeuwigheid- het met z’n allen op deze wereld kunnen volhouden. Daarom gaat de samenwerking met de Naoberhoeve verder, want om ook onze klanten te laten kennismaken met hun biologische producten zullen wij 120 pakketten vol zuivel, vlees en fruit bij gezinnen en bedrijven thuis bezorgen. Een fantastisch project, waarop we hopelijk goede reacties van onze klanten mogen ontvangen.”

Zonnepanelen- elektrische apparatenNa deze mooie woorden plugde Angelo de stekker in het groene stopcontact, en startte daarmee de broodmachine, kassa, stofzuiger en kloofmachine – als symbool voor alle elektrische apparaten waar de boerderij dagelijks gebruik van maakt. De zon snapte deze hint en kwam als bij toverslag achter de wolken vandaan. Dank zon, voor je energie!