Veel werk verzet met NLdoet

NLdoet1De Naoberhoeve kreeg vrijdag 20 maart hulp van maar liefst negentien paar extra handen, die in het kader van NLdoet de grote klussen op het erf wilden aanpakken. Enthousiaste vrijwilligers van onder meer het Fysiotherapie & Trainingscentrum Zuidwolde en de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) hielpen mee in de tuin en met het bestraten van de parkeerplaats.

Samen met de deelnemers verzorgden de vrijwilligers eerst de dieren op de boerderij: koeien en Parkeerplaatsvarkens voeren, eieren rapen, lammetjes aaien. Pas toen alles en iedereen voorzien was van hooi, water en aandacht werden de klussen verdeeld. Een grote groep fysiotherapeuten ging aan de slag met de parkeerplaats. Al jaren was deze ons een doorn in het oog, want auto’s zakten regelmatig weg in de modder. De bestrating leek ons een uitgelezen karwei voor mensen die dagelijks met til- en buktechnieken bezig zijn. En inderdaad: de fysio’s sjouwden de stenen soepeltjes naar de aangewezen parkeervakken, en legden vakkundig twee vakken aan. Aan het eind van de dag liepen ze wel wat moeilijker en hoorden we een aantal klagen over pijntjes in de rug, maar met zoveel therapeuten bij elkaar zou die pijn snel over zijn.
KruidenspiraalEen andere groep vrijwilligers maakte in de kruidentuin van zand en stenen een kruidenspiraal, met daarin onder meer tijm, rozemarijn en peterselie. Op de foto lijkt het een simpel bouwwerk, maar er waren zeker zes paar handen en drie uur voor nodig om hem te realiseren. Een mooi resultaat!

Wat moest er verder gebeuren? Allerhande klussen in de tuin. Er werd gewied, gezaaid, geplant, en voor de kapucijners werd een net gespannen. In het prille voorjaarszonnetje gingen steeds meer jassen uit, en de Naobers genoten van het hardwerkende bezoek.

We willen hierbij iedereen hartelijk bedanken voor de gedane werkzaamheden, het enthousiasme en de interesse. De boerderij is zienderogen opgeknapt, en is helemaal klaar voor de zomer. Dankzij jullie!

 

 

 

 

 

%d bloggers liken dit: