Column in de Nieuwe Oogst

HT-Hilhorst14121801Sinds begin januari heeft Hanna haar eigen column in de agrarische weekkrant de Nieuwe Oogst. Elke twee weken schrijft ze over het leven op de boerderij en de avonturen met de deelnemers. 

Voor haar verhuizing naar Drenthe werkte Hanna als redacteur en journalist voor het magazine OneWorld in Amsterdam. Eenmaal gesetteld in Echten merkte ze dat op de boerderij de verhalen voor het oprapen lagen. “Geen dag is hier hetzelfde, en ik verwonder me nog altijd over het werk dat de boerderij met zich meebrengt, en hoe goed er met de deelnemers wordt samengewerkt. Juist omdat ik eigenlijk uit een andere wereld kom, vroeg de Nieuwe Oogst me om de overgang naar het Drentse platteland te beschrijven. En dat doe ik heel graag!”

De columns zijn terug te vinden op de website van de Nieuwe Oogst, Facebook en via linkjes op deze website. Uiteraard wordt er voorzichtig omgesprongen met de privacy van de deelnemers; hun namen worden gefingeerd.

Lees hier de eerste drie columns:

Pumps in de polder (10 januari)
Eten van eigen bron (24 januari)
‘Straks breekt je vruchtwater’ (7 februari)

%d bloggers liken dit: