Fruitpersdag

AppelsDuizenden kilo’s appels en peren gingen afgelopen zondag door de fruitpers op het erf van boer Geert Lindenhols in Zuidwolde. Tijdens de zogenaamde Fruitpersdag, die voor de vierde keer werd georganiseerd door de Hoogstambrigade, konden particulieren en bedrijven hun oogst tot sap laten verwerken. Ook de Naobers hadden enkele kilo’s uit eigen boomgaard geraapt en zagen hoe hun peren en appels in de mobiele fruitpers verdwenen. Het resultaat: twintig pakken verse vruchtensap!

Hannametappel

De mobiele fruitpers werkt even simpel als geniaal: op de lopende band worden de steeltjes en blaadjes verwijderd, waarna het fruit wordt gewassen. Vervolgens worden de appels en peren geraspt, en de pulp wordt geperst. Het sap wordt gefilterd en enkele seconden gepasteuriseerd op een minimum van 80 graden. Klaar! Via een tap wordt het nog warme sap direct in een vijfliterpak gedaan. Deze pakken zijn te koop in onze winkel en twee jaar houdbaar.

 

Advertenties
%d bloggers liken dit: